náklonová fota nejen z Masarykova okruhu..


oprava přepákování, řídítka, výfuku a laminátů po pádu na osmnátce v Brně

01.06.2009 22:56

Na den dětí měl Dawe příjemný odpolední program. Hlavní opravy proběhly již o víkendu a dnes vše dokončil.

Přepákování bylo po pádu docela slušně ohnuté.. Dawe srovnal díl v lisu, zafrézoval dosedací hrany, vyvložkoval úchyt pro stupačku a na závěr si dal práci s nastříkáním. Všiměte si taky na fotkách vylepšení oproti originálu - ztenšení kvůli přesunutí brzdové pumpy blíž k motorce, čímž se získá více místa pro nohu na stupačce. Dawe si tuto úpravu nemůže vynachválit, navíc se ukázalo, že pevnost celého dílu tím není nijak ohrožena..což má Dawe samozřejmě pečlivě propočítáno :-D

oprava řídítka. Trubka AL 21x,5 za 25 kč zevnitř vyztužena další trubkou 19x1 z oceli, která je dlouhá jen 5cm a je umístěna v místě největšího ohybového momentu. Lehké a Dawe to považuje i za pevné..

oprava kapot...ukázalo se, že kapotáže jsou ztenčeny ubroušením, proto dostaly novou výztuhu z laminátu a tmelu..

drobná pojistka výfuku, s řešením není Dawe nijak spokojený, tuto část ponecháme na zimu, ale je třeba nějak zajistit, aby se výfuk při případném dalším pádu neprodřel, takže alespoň tak...:

plexi opraveno přidáním kousku plastu z průchodky na kabeláž :-D radši ani se neptat, kde ji Dawe vzal....

teď už zbývá jen zabrousit tmel a zalakovat opravená místa, v pátek vyzvednout kombinézu z opravny (doufejme, že vše klapne, protože se dušovali, že to SNAD stihnou :-D a v neděli vyrážíme do Brna na další ze seriálu ČMN poháru!

—————

Zpět