náklonová fota nejen z Masarykova okruhu..


referát k ČMN CUPu na Masarykově okruhu v Brně

07.06.2009 22:50

foto vejmi (www.vejmi.rajce.net)

Naštěstí žádná vážná zranění, jen kotník a klíční kost, ale odtahovka se dle slov jednoho z traťáků, který přispívá na fórum Motorkáři.cz nezastavila. Sám se nad tím podivoval a to nestál u trati poprvé.. takže nám ČMN CUP tak nějak zapadá do kategorie vyhecovaných harakiri závodů.. pro ilustraci za první trénink padlo 15 motorek..

Jak vypadá takový balík, když ho naberete čelně po přímém průjezdu kačerem...

má ho na svědomí tenhle borec a i když všechno vypadalo dost děsivě po malém otřesu si motorku vytlačil s pomocí traťáků na obslužku a počkal si na odvoz, který zrovna někde jinde na trati sbíral dalšího nešťastníka...

Vůbec jen za pár chvil co jsem byla u trati jsem si uskakování za svodidla užila vícekrát :-D

Co lze ovšem pochválit organizátorům je změna harmonogramu, kdy ubyly kvalifikace, oproti tomu se prodloužily tréninky, které byly zároveň kvalifikační. Dále se podařilo dosáhnout přístupu na obslužnou komunikaci, takže si to diváci i fotografové skvěle užili.

 

Po ukončení focení na obslužce jsem při návratu do boxů obcházela několik pošramocených strojů, přeskočila pár hromádek kamínků z kačera a přihlížela jak kulhající jezdec ve zbroušené kombinéze vysypává své zásoby štěrku z vaničky..obecně to tu vypadalo jako po bitvě. Zakázala jsem si nešťastníky fotit, tedy ne že bych byla tak charakterní, ale zbývalo mi jen pár volných míst na kartě a věděla jsem, že nás ještě čeká ještě vyhlášení Mišuge Cupu a závodu Best of rest, kde se umístil Stepos na druhém místě.

Daweho bohužel skolily technické obtíže. Po pár kolech v kvalifikaci se ukázalo, že má zrejmě kopnutý přední ráfek po minulé nehodě. Tato nepříjemnost se projevila zejména při brždění a navíc pneumatiky dunlop GP racer -ačkoliv ještě vypadají dobře- jsou zřejmě již po smrti. Už minule vyvezly Daweho do kačera a dnes několikrát nebezpečně pohrozily. Dawe zkusil vyvážit kolo a dává ještě šanci Lausitzu za předpokladu, že vymění gumy, avšak začínám se obávat výměny celého kola..

A jak dopadly závody? V závodě superbiků na první místo dosáhl jezdec s časem kolem 2:14, avšak oceňovalo se dvanáct pozic, takže lze trošku zasmutnit po pohárku, na který by Dawe na domácím automotodromu zřejmě dosáhl. Cílem dnešního dne však bylo hlavně zůstat pohromadě - což se podařilo. Mip se bohužel nezůčastnil, protože právě bojoval s angínou...

Jo, jo a za zmínku také stojí to, jak se zázemí všech týmů utěšeně rozrůstá. Mišuge a Lamas team dorazili s vymakanými stany, které plánovali zřejmě proti dešti, ovšem proti slunci se také hodily :-)

vybavení našeho teamu zatím v těchto oblastech mírně zaostává, avšak zase máme gril :-D!!!

kam dál?

koukněte se nejen na naše fotky a videa z akce

koukněte se na výsledky (odkaz bude doplněn)

koukněte se na referát o bratrovražedném boji Mišuge

 

—————

Zpět