náklonová fota nejen z Masarykova okruhu..


SRAnDisté v roli instruktorů na akci ActionBike - ježdění s Jakubem Smržem /referát

23.05.2009 21:42

Příjemné potrénování spojené s předáním cenných zkušeností si mohli zájemci všech výkonostních kategorií užít na AMD v Brně na třídenní akci pořádané agenturou ActionBike.

 Dawe a MiP_ se představili v roli instruktorů pro nejpomalejší jezdce, dychtícími porychlit vylepšením stopy a vychytáním prapodivných pohybů v sedle, jejichž účelem překvapivě není dotknout se kolenem asfaltu, ale projet zatáčku co nejrychleji a nejbezpečněji.

K výukovým účelům byly využity též kamery připevněné  na motorkách instruktorů, a svědomitým rozborem po jízdách se borci snažili to, co věděli, účastníkům akce předat. Atmosféra byla přátelská, byla legrace a tak šlo všechno bez problémů a to jak ze strany organizátorů, instruktorů, tak i účastníků.

Někteří příchozí nepodceňovali ani teoretickou přípravu :-)

V praxi to vypadalo tak, že instruktoři s jezdci vyjeli na 20 minut na dráhu, pak stáhli video, rychle zasedli do sedel aby odjeli svoji jízdu v rychlejší skupině, přifrčeli, prodebatovali chyby spatřené na videu, přikurtovali kamery a brmmm brrrmm na další instruktorské ježdění, kde už mohli účastníci získané poznatky aplikovat.. blíže viz videodokumentace a fotky :-) to se opakovalo v průběhu dopoledne třikrát a odpoledne si mohli všichni užít závodění v několika kategoriích i volné ježdění.

Hlavní atrakce celé akce - Jakub Smrž - se skrýval pod kšiltovkou v barvě Sradííííí modře. Byl však vyslíděn, pozorován, osloven,vyfocen, kopírován na dráze a bylo to velmi přínosné. Slovy MiP_a, který na to přišel: brzdí tam, kde já to už 3 vteřiny držím a přidává tam, kde se na to ještě ani neodvážím hrábnout... :-) takže tak. No nutno dodat, že v mezičase, kdy si MiP_ nadával do helmy, stihl ještě Kuba v kosmickém náklonu s otočenou hlavou pozorovat, jestli za ním pořád jede :-) . No ale to se mu taky nevyplatilo, protože ho pak Dawe předjéééél.... héééén....

Dawe se v tréninku i v závodě lepil Kubovi na zadek tak, až mu odpad podsedlák a Dawe tedy zvítězil. S novým osobním rekordem 2:16.5 si přivezl domů taky nějaký ten pohárek.. (Mimochodem MiP_ taky, ale ten před sebou netlačil Smrže, že... :-D)

Daweho to tak nabudilo, že opět den na to zahodil motorku na osmnáctém stanovišti...díky bohu se nic nestalo, drobné poškození pomohl vyřešit MiP_ův mobilní motoservis, který mimochodem dva dny před tím zachránil i A.F.I..., která skončila po lowsideru kde jinde, než na osmnátce.. tak se zdá, že je toto místo nějaké zakleté..

Po akci jsem se s namíchnutým Dawem, který sebral skúúútra Bóžovi, jela na inkriminované místo kouknout. Ukázalo se, že v místě akcelerace na výjezdu ze zatáčky je mírně vyvýšený pás velmi hladkého asfaltu - spoj na dráze, který jde přes celou trať (viz foto). Pořídili jsme fotodokumentaci a bedlivým pozorováním zjistili, že západní přátelé, kteří jezdí na vychytaných podvozcích toto místo téměř nezaznamenají. Zato jiní si zde užívají poměrně nebezpečné manévry... no jo, zase jsme u těch investicí. Nějak jsem zaslechla že s tím prý musí Dawe něco udělat a tak jsem věšáček, co jsem měla připravený na nové plavky posunula dál do skříně :-(

Akce ActionBike dopadla dle mého názoru skvěle. Přijela se kouknout i televize Nova, vyšlo pár článků v tématicky zaměřených periodikách a ostatně i na našem webíčku můžete nalézt shromážděné odkazy na dokumentární materiály z celé akce.

PS: DOUFÁM, ŽE JE VŠEM JASNÉ, ŽE SPOLEČNOU FOTKOU SE SMRŽÁKEM SE PORYCHLUJE O 5 VTEŘIN!!! JO A POKUD SE NA FOTCE NÁHODU NACHÁZÍ TAKY BÓŽA, TAK SE JEJÍ ÚČINNOST ZVYŠUJE O 15% :-D

Naše a Smržákovo zázemí - najdi pět rozdílů:

 

dále se koukněte na:

reportáž TV Nova o akci

stránku s dokumentárními materiály

podrobný feedback jednoho z účastníků

—————

Zpět